Extra protein bolognaise

Extra protein bolognaise

Spaghetti bolognaise is 1 van mijn favoriete recepten OOIT. Er bestaan 1001 persoonlijke variaties van, wat het nog leuker en interessanter maakt. Deze versie focust op extra veel proteïnen door de toevoeging van linzen en tofu, bovenop het gehakt. Gebruik als pasta liefst volkoren pasta!

Duur50 min
fruit/groenten7

Ingrediënten (2 pers)

  • 2 st look
  • 4 st wortel
  • 1 st courgette
  • 200 g tofu
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 200 g veggie gehakt
  • 140 g volkoren spaghetti
  • 60 g tomatenpuree
  • 0,5 st ajuin
  • 140 g gedroogde linzen
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 2 st laurierblaadje
  • 1 tl spaghettikruiden

Bereiding (50 min)

  1. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Stoof ze in een grote stoofpot met wat olijfolie.
  2. Voeg het veggie gehakt toe en bak er een mooi krokant korstje aan.
  3. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes. Laat ze meestoven in de pot. Snijd ook de courgette in kleine blokjes en voeg toe.
  4. Kruid met peper, zout en de spaghettikruiden en roer regelmatig, zodat de groenten niet aanbakken.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de linzen toe, en het blaadje laurier.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager, dek de pot af, en laat de saus minstens 20 minuten op laag vuur pruttelen tot alle groenten gaar zijn.
  8. Bereid ondertussen de tofu: laat even uitlekken en pers droog tussen wat vellen keukenpapier of een propere handdoek.
  9. Verwarm wat olie in een koekenpan en verkruimel de tofu hierin. Bak de tofu goudbruin en kruid dan af met de sojasaus, het gerookt paprikapoeder en een genereuze portie peper en zout.
  10. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Serveer de pasta met een royale hoeveelheid saus en een schep tofu erbovenop.