Extra protein bananenbrood

Extra protein bananenbrood

Dit bananenbrood is extra verzadigend doordat er 3 verschillende bronnen van proteïne worden toegevoegd: het chia zaad, de griekse yoghurt en het proteïne poeder (deze laatste kan je weglaten, voeg dan 25% minder yoghurt toe). 

Duur50 min
fruit/groenten2

Ingrediënten (1 brood)

  • 180g bloem 
  • 30g proteïne poeder 
  • 2 banaan
  • 150g yoghurt 
  • 30g suiker 
  • 40 ml rijstolie 
  • 1 el chiazaad
  • 1tl bicarbonaat 
  • 1 tl bakpoeder 
  • zout 
  • 1 tl speculaaskruiden 
  • 0,5 tl kaneel 
  • handvol walnoten

Bereiding (50 min)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  2. Meng het chiazaad met evenveel water (ongeveer 1 el) in een klein kommetje. Laat 5 minuten indikken.
  3. Plet de bananen met een vork tot een puree en zet opzij.
  4. Meng in een grote kom de droge ingrediënten: bloem, proteïnepoeder, bicarbonaat, bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kaneel en suiker.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe: olie, het chia-mengsel, yoghurt en de geprakte banaan.
  6. Voeg ook de walnoten toe en roer tot een homogeen beslag.
  7. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Strijk glad met de achterkant van een lepel of vork.
  8. Bak gedurende 35 à 40 minuten op 180°C, of tot een prikker er schoon uitkomt.
  9. Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster. Eet zo als snack of met extra (Griekse) yoghurt en fruit voor een volwaardig ontbijt.