Pumpkin spice granola

Pumpkin spice granola

Deze granola is werkelijk hemels als je een pumpkin spice herfst-lover bent zoals ik. Heerlijk bij wat yoghurt met fruit, of op een smoothie. Deze kruiden (nog) niet in huis? Met kaneel kom je ook al ver šŸ™‚ Enjoy !

Duur35 min
fruit/groenten3

Ingrediƫnten

  • 130 gĀ pompoenpitten
  • 250 gĀ havervlokken
  • 100 gĀ pecannoten
  • 50 gĀ plantaardige boter
  • 3 elĀ maple syrup
  • 0.5 tlĀ gemberpoeder
  • 1.5 tlĀ kaneelpoeder
  • 0.5 tlĀ nootmuskaat
  • 0.5 tlĀ kardemompoeder
  • 0.5 stĀ kruidnagel

Bereiding (50 min)

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  2. Meng de havervlokken, pecannoten en pompoenpitten in een kom.
  3. Voeg alle kruiden toe en roer goed om.
  4. Smelt de boter tot bruine boter (beurre noisette) en laat ze licht afkoelen.
  5. Roer de maple syrup en de gesmolten boter door de droge ingrediƫnten tot alles goed bedekt is.
  6. Verspreid het mengsel in een dunne laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak gedurende ongeveer 20-25 minuten, roer na 10 minuten eens om en bak verder tot goudbruin.
  8. Laat volledig afkoelen; de granola wordt dan krokant. In een afgesloten weckpot is deze tot 2 weken houdbaar.