Geroosterde pompoensoep met parmezaan croutons

Geroosterde pompoensoep met parmezaan croutons

Dit is mijn favoriete herfst soepje: super lekker & weinig werk. Door het roosteren in de oven krijg je een subtiele zoete smaak, en de blender maakt het extra creamy. De Parmezaan croutons zijn de kers op de taart!

Duur50 min
fruit/groenten5

Ingrediënten

  • 1 teen look
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 2 snedes volkoren brood
  • sjalot of ui
  • butternut pompoen
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • tomaten

Bereiding (50 min)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de pompoen en snij hem in stukken (schillen hoeft niet). Was ook de tomaten en snij overlangs. Leg beide in een ovenschaal.
  3. Pel de sjalot, snij overlangs en voeg toe. Kneus de look en voeg toe. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout, peper en het gerookt paprika poeder.
  4. Plaats de groenten 40 minuten in de oven op 180°C tot de pompoen zacht is.
  5. Scheur ondertussen het brood in crouton stukjes. Besprenkel het met olijfolie, zout en lookpoeder (verdeel goed over de croutons) en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp er de Parmezaanse kaas over. Zet de laatste 10 minuten mee in de oven.
  6. Breng de groenten over in een blender en voeg wat water toe. Blend tot een creamy soep (met de mixer gaat ook, maar de blender geeft nog een beter resultaat).
  7. Serveer de soep met de croutons en enjoy the fall vibes!