About me

Ik ben Jen

mama van twee, doctor in de bio-ingenieurswetenschappen, (kinder)diëtiste en trainer gespecialiseerd in beweging tijdens en na de zwangerschap. Ik hou van wetenschap, en ben gefascineerd door de rol van voeding en beweging in onze gezondheid. Ik spendeer veeeeel tijd aan het lezen van de laatste wetenschappelijke studies, zodat ik steeds op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen. Met mijn zaak Reset wil ik mama’s en kindjes helpen om op een haalbare manier gezond te leven, zowel op vlak van voeding als beweging.

Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Tremelo, maar tijdens mijn studies verhuisde ik naar de Brusselse rand. Momenteel zijn we ons huisje in Rijmenam aan het bouwen en hopen in 2022 te verhuizen :). Ik kijk er super hard naar uit een eigen tuin te hebben!

Ik ben 5 jaar getrouwd met mijn man Jiri. We leerden elkaar kennen in het labo tijdens ons doctoraat. We trouwden in 2016. Samen hebben wij twee kindjes: El, momenteel 2 en volop in peuterpubertijd, en Nim* ons allerliefste zoontje dat tussen de sterren woont.

Ik studeerde bio-ingenieurswetenschappen aan de VUB en behaalde een FWO beurs om mijn doctoraat daar verder te zetten. 4 jaar lang bestudeerde ik infectieuze ziektes als HIV, Malaria en Afrikaanse slaapziekte. Na het behalen van mijn doctoraat startte ik een job in de industrie en in 2018 richtte ik Reset op in bijberoep. Na de geboorte van El ging ik bijstuderen als (kinder)diëtiste en schakelde ik over naar hoofdberoep.

Tijdens het laatste jaar van mijn doctoraat in 2015 schreef ik mijn eerste boek “Ik weet dus ik eet”, een combinatie van voedingswetenschap en receptjes. Tijdens het zwangerschapsverlof van El schreef ik mijn tweede boek “Fit en gezond tijdens en na de zwangerschap”, een voedings- en bewegingsgids voor zwangere en pas-bevallen mama’s. In mei 2021 komt mijn derde boek uit “De gezonde mama gids”, een handleiding voor een haalbare en gezonde levensstijl.